CHROMA Type 301 - Designet av F. A. Porsche

Type 301 er designet av Ferdinand Alexander Porsche – barnebarnet til grunnleggeren av Porsche; Ferdinand Porsche. F.A. Porsche – også kjent som ”Butzi” – var en Tysk designer av yrke, og har designet flere anerkjente produkter; De mest anerkjente designene hans er Porsche 911 og Porsche 904. Han så aldri på seg selv som en kunstner eller designer, men en teknisk dyktig håndverker i forming. Uheldigvis døde Butzi 5. april 2012, 76 år gammel i Østerrike.

Ferdinand Alexander "Butzi" Porsche

Håndtaket til CHROMA Type 301 – Designet av F.A. Porsche, er laget av rustfritt stål, og bladet er laget av høykvalitets Japansk type 301 stål; Derav navnet. Hver kniv er i tillegg håndslipt av en mester, før den forlater produksjonen.

Håndtaket er, som vi vet, designet av F.A. Porsche, i samarbeid med flere profesjonelle kokker, for å få et ergonomisk og stilfullt design; Butzi samarbeidet mye med Jörg Wörther; tiårets kokk i Østerriket under utviklingen av produktserien; Håndtaket ble designet med fokus på at det skulle være like elegant og stilfullt, som ergonomisk.

Håndtaket og bladet er smidd sammen til perfeksjon, og derfor er håndtaket utstyrt med en ”perle”, som tydelig instruerer skillet mellom håndtaket og bladet, slik at brukeren føler hvor grepet på kniven skal sitte.

 

Stålet type 301, er et veldig anerkjent og mye brukt stål; Stålet brukes i mangfoldige hverdagslige gjenstander. For eksempel brukes 301 stål som hovedelementet i rustfrie overflater som stålbenker og – vasker, bilkarosseri, T-banevogner og enkelte flydeler! Stålet er en utvikling av Type 304; Hvorav forskjellen blir avgjort av sammensettingen. Type 301 stål er sammensatt av Karbon (C), Mangan (Mn), Fosfor (P), Svovel (S), Silisium (Si), Krom (Cr), Nikkel (Ni), Nitrogen (N) og Jern (Fe). Fordelen med å bruke 301 fremfor 304, er at 301 (utviklingen) er mer slitesterkt og har bedre utmattingsresistens; Med andre ord holder stålet bedre over tid og bruk. En av fordelene med Type 301, og en av grunnene til at dette stålet ble valgt til produktene, er at det kan herdes; Herding av stål vil si å varme stålet opp til over 1000 oC, og kjøle det raskt ned i vannbad. Dette er gjort med alle Type 301 knivene, og stålet holder en hardhet på 58o på Rockwell C – skalaen. Til sammenligning kan vi se på at vanlige økser holder en hardhet på Rockwell – C skala mellom 45 – 55o HRC.

Fakta:

Rockwell skala (også kalt ”Hardness Rockwell”, eller ”HR”) er en internasjonal hardhetsskala for å måle overflate hardheten på metaller. Dette er en måleenhet som brukes mest i USA, men kan benyttes verden rundt. Det finnes totalt 11 forskjellige Rockwell skalaer hvorav B – og C – skalaene er de mest brukte. Disse kalles henholdsvis ”HRB” og ”HRC”. ”C – testen” går ut på å presse en 120o diamantkjegle ned i stålet, med en kraft på 150 kgf.

”KGF”; Også kalt ”pond”, dette er en måleenhet for kraft; Den har i nyere tid blitt erstattet av ”Newton” (N).

C – skalaen brukes også kun for ”harde” ståltyper, som for eksempel Type 301.

Fordelene med Type 301

- Håndtaket er særdeles ergonomisk!

- Den metalliske ”perlen” indikerer tydelig slutten av håndtaket, for bedre knivkontroll!

- Sømløs sammensveising av håndtak og blad fører til særdeles god hygiene!

- Knivene er håndslipt på en spesiell metode, slik at bladet holdes skarpt lenger!

- På grunn av den spesielle slipemetoden, er det ekstremt enkelt å slipe dem opp igjen!

- Knivene er elsket av verdenskjente gourmetkokker!

- ”Ut av boksen” skarphet, er en av industriens beste!

 

Brukerveiledning

-Aldri legg knivene i oppvaskmaskinen! Vask og tørk for hånd etter hvert bruk!

-Slip knivene regelmessig med en Type 301 brynestein. Ikke under noen omstendigheter bør det benyttes slipestål på knivene, ettersom det vil skade bladet!

-Oppbevar knivene på en sikker måte; For eksempel i en knivblokk, slik at bladet ikke kan bli utsatt for skade

-Kun bruk tre eller plast skjærebrett når du bruker en Type 301 – Aldri marmor eller glass!

-Kun bruk knivene til å tilberede matvarer. Ikke bruk dem til å kutte frosne matvarer, ben eller som et ”verktøy”.

Ideelt sett burde knivene vedlikeholdes og brynes daglig (profesjonelle kokker), mens hjemmebrukere burde bryne dem ca. hver 6. måned av samme person hver gang. Hvert individ har en egen vinkel de bryner med. Bladet blir kvassere og kvassere for hver gang det blir brynet på samme måte, av samme vedkommende. Vennligst les instruksene som fulgte med brynesteinen din nøye før du bruker den. Bryning med en Type 301 brynestein er så enkelt, at selv novisen kan mestre teknikken innen kort tid!

MERK: Kniver med taggede blader, som brød- og tomatknivene, bør kun slipes av en profesjonell.

 

Vi ønsker deg lykke til med dine nye Type 301 kokkekniver, og håper du finner suksess på kjøkkenet!

Ta en titt på utvalget vårt, og finn de perfekte knivene og utstyret for deg!

P-16 Biffknivsett - 4 stk

P-29 Kokkeknivsett

P-517 Transjeringssett

P-529 Kokkeknivsett

© 2015 Lacone (NO). Alle rettigheter reservert | E-post: post@lacone.no | Telefon: (+47) 93 66 88 35

© 2015 Lacone (NO). All rights reserved | E-mail: post@lacone.no | Phone: (+47) 93 66 88 35